Onze SchoolLab-serie

SchoolLab is uitdagende serie elektronica- en robotbouwpakketten voor het onderwijs en voor promotie van techniek :

  • Speelse projecten voor het basisonderwijs
  • Uitdagende projecten voor gevorderd technisch onderwijs
  • En alles daartussen in, voor elk niveau zijn er passende sets verkrijgbaar

Onze missie

To train scientific minds! De volgende technologische revolutie wordt een robotrevolutie en daarom moeten wij robotica zo vroeg mogelijk betrekken bij de technologische opvoeding van onze kinderen.

Onze visie

Wanneer kinderen kennis maken met de huidige technologische ontwikkelingen door zelf al op de basisschool te starten met eenvoudige techniekprojecten, zullen ze stap voor stap belangstelling krijgen voor een technische studie als ze wat ouder zijn.

Samenwerken

AREXX Engineering zet zich vol enthousiasme in om techniek te promoten onder de Nederlandse jeugd. Wij zijn aanwezig bij diverse evenementen die er voor scholen worden georganiseerd op dit gebied. De samenwerking tussen het Onderwijs en het Bedrijfsleven is daarbij van groot belang.

De SchoolLab-serie is bij uitstek geschikt voor het Westerse onderwijssysteem. Er is een voortdurende ontwikkeling van nieuwe producten en verfijning van bestaande producten. Deze activiteiten vinden plaats en/of worden gecoördineerd vanuit Nederland door AREXX Engineering in Zwolle.

AREXX Engineering is opgericht in 1993. Gedurende de jaren, zijn haar activiteiten geleidelijk veranderd van het importeren van gereedschap voor elektronica-hobbyisten naar het zelf ontwikkelen van educatieve producten.

Jaren geleden was AREXX een van de eerste bedrijven die educatieve robots in Europa importeerde vanuit Japan. Deze robots werden grootschalig toegepast in het Japanse onderwijs.

Ze bleken echter minder geschikt voor het Nederlandse onderwijs, omdat ze toch met een Oosterse blik zijn ontwikkeld. Daarom werden deze robots hier vooral als speelgoed verkocht.

Omdat wij ons wilden focussen op de Europese educatieve markt, besloten wij onze eigen productserie te onwikkelen die wel voldoet aan de doelstellingen van de Westerse onderwijssystemen.

AREXX realiseert ook custom made projecten voor scholen en bedrijven en heeft diverse partners:

  • We hebben een samenwerking met DLR (het Duitse centrum voor lucht- en ruimtevaarttchnologie). AREXX produceert de programmeerbare ASURO robot die werd ontwikkeld bij DLR.
  • In samenwerking met Conrad Electronic in Duitsland, ontwikkelden wij de RP6 programmeerbare robot.

Our People

Through our broad worldwide network, we met our current partner in China and set up the AREXX Intelligence Centre together. The main purpose of this company is competitive Research & Development and manufacturing activities. Chinese Engineers, educated at the best China Universities, doing their R&D job in close cooperation with and under supervision of our European engineers.

The SchoolLab educational kits fit best into the European educational market, better than those fully developed in Asia which are generally developed for an “Asian mind”. The AREXX Intelligence Centre is the perfect combination of European R&D and feeling with the market and Asian knowledge and efficiency of production.