Over SchoolLab

SchoolLab is een reeks educatieve en populaire series elektronica- en robotbouwkits voor onderwijs en zakelijk gebruik, bijvoorbeeld voor promotionele doeleinden:

  • Leuke projecten voor het basisonderwijs
  • Uitdagende projecten voor onderwijs in geavanceerde technologie
  • En alles daar tussenin, verschillende projecten voor verschillende schoolniveaus

Onze missie

Om wetenschappelijke geesten te trainen! De volgende technologische revolutie zal een robotrevolutie zijn. Daarom is het uitermate belangrijk om robotica zo vroeg mogelijk op te nemen in het technologisch onderwijs van onze kinderen.

Onze visie

Pas als kinderen kennis maken met de huidige technologische ontwikkelingen en dit gaan begrijpen door al op de basisschool simpele technologieprojecten te doen, zullen ze stap voor stap geïnteresseerd raken om als ze wat ouder zijn een technische studie te starten.

Samenwerken

AREXX Engineering draagt er elke dag aan bij om het enthousiasme onder jongeren voor technologie te stimuleren. Wij zijn aanwezig bij diverse evenementen die voor scholen worden georganiseerd. Hierbij is de samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven van groot belang.

Om de SchoolLab-serie aan te passen aan de westerse onderwijssystemen, is er een continue ontwikkeling van nieuwe producten en verbetering van bestaande producten. Deze activiteiten vinden plaats of worden vanuit Nederland gecoördineerd door AREXX Engineering.

AREXX Engineering is opgericht in 1993 in Zwolle, Nederland. In de loop der jaren zijn de activiteiten van ons bedrijf geleidelijk veranderd van het importeren van tools voor elektronische hobby naar het ontwikkelen van educatieve producten.

Al jaren geleden was AREXX het eerste bedrijf dat educatieve robots (MOVIT-robots) in Europa introduceerde en importeerde vanuit Japan. In Japan werden deze robots op grote schaal gebruikt voor schoolprojecten.

Hoewel deze robots in Nederland goed verkochten als speelgoed, merkten we dat deze producten uit het Verre Oosten niet pasten bij de Europese onderwijssystemen. Omdat we ons wilden focussen op onze educatieve thuismarkt, hebben we besloten om een ​​eigen assortiment producten te ontwikkelen die wel voldoen aan de eisen voor educatieve doeleinden in de westerse wereld. AREXX ontwikkelt ook projecten op maat en heeft andere samenwerkingsverbanden:

  • We hebben een samenwerking met DLR (het Duitse centrum voor luchtvaart- en ruimtetechnologie). AREXX produceert de ASURO Robot die is ontwikkeld door DLR voor educatief gebruik.
  • Met Conrad Electronic in Duitsland hebben we de programmeerbare robot RP6 ontwikkeld

Leerlingen en studenten zijn enthousiast over Schoollab!

De meest uiteenlopende serie (programmeerbare) elektronica en robotica bouwpakketten voor techniekonderwijs. Ontwikkeld in nauwe samenwerking met onderwijsexperts en technologiestudenten. Native technologie en daarom het meest geschikt voor ons onderwijssysteem. Speelse, educatieve pakketten voor de bovenbouw van de basisschool en meer geavanceerde pakketten voor het voortgezet onderwijs en het hoger beroepsonderwijs.