Nieuws

Producten

 • Micro:bit Cat Car

 • 4WD Chassis

 • Johnny Walker

 • Zonneventilator

Nieuws & Events

 • Makersfestival - Zwolle

  Zaterdag 19 maart vond de eerste editie van het Makersfestival plaats in Zwolle. Dit techniekevenement was een daverend succes! De opkomst was enorm en het enthousiasme groot.

  Bij AREXX kon je een soldeerworkshop volgen. Je mocht kiezen uit vier bouwpakketjes en als het af was, mocht je het mee naar huis nemen. Ook was er een infostand over weerballonnen, EMC storingen en was er een echt zendstation opgebouwd.

 • Another rising star!

  Another Rising Star uit de Nederlandse SchoolLab serie met producten voor technieklessen op alle onderwijsniveaus: Johnny Walker! Deze grappige robot met zijn aanstekelijke glimlach leert je programmeren met Micro:bit èn Arduino Nano!

  De leerlingen kunnen hem laten lopen en nog veel meer andere bewegingen laten maken. Ook kun je zijn LED-ogen laten knipperen en kan hij met zijn ingebouwde microfoon op geluiden reageren. Kortom, echt een keertje wat anders en volop mogelijkheden om de lessen te vullen, want Johnny blijft de kinderen boeien. Dat is wat wij veelvuldig horen.

  Het SchoolLab lesmateriaal sluit naadloos aan bij ons onderwijssysteem, want wij zijn bij uitstek op de hoogte van productwensen/-voorwaarden. Dat is omdat de ontwikkeling van onze producten en projecten in nauwe samenwerking plaatsvindt met Nederlandse studenten/docenten en onderwijskundigen.

 • CAT CAR, on the move!

  Wat is hij leuk! Voor leerlingen die al een stukje programmeerervaring hebben, bijvoorbeeld met Scratch, is deze robot een mooie volgende stap. De CAT CAR is programmeerbaar met Micro:bit.

  Ontwikkeld in Nederland door personen die met beide benen in het Nederlandse onderwijssysteem staan. Een mooie samenwerking tussen studenten, docenten en onderwijskundigen. Onder regie van AREXX Engineering uit Zwolle. Hoe passend wil je het hebben?

  Wat wij ook van groot belang vinden is een handleiding die alles in zich heeft: uitgebreide achtergrondinformatie, een stukje geschiedenis, de opbouw van de robot en veel programmeeroefeningen.

  Deel 1 van de reeks handleidingen voor deze doorlopende leerlijn is verkrijgbaar. Deel 2 is in bewerking en zal inspelen op het programmeren van robotica gekoppeld aan andere leerlijnen en het programmeren van een spel of robotapplicatie.

 • Deltion College - Programmeren met Scratch

  Het Deltion College Zwolle organiseert met haar partners al vier jaar het event Programmeren met Scratch. Helaas kon het event dit jaar niet fysiek doorgaan, dus vond vanochtend de online variant plaats. Ruim 500 leerlingen van scholen in Zwolle en Hardenberg deden mee.

  Onder de bezielende leiding van Arie Koning die een fantastisch duo vormde met jeugdpresentator Kelian Bwefar, werd het event ook dit jaar weer een groot succes. Het thema van dit jaar was 75 jaar bevrijding! De leerlingen gingen samen met Leo Major – de bevrijder van Zwolle – terug de geschiedenis in!

  Het is van groot belang om de jeugd nu al te enthousiasmeren voor nieuwe ontwikkelingen, waaronder computational thinking. Het creatief nadenken over het inzetten van digitale tools om een probleem op te lossen. De leerlingen maakten vanochtend 8 opdrachten. Bovendien was er een extra plusopdracht. De kinderen leerden zo spelenderwijs de visuele programmeertaal Scratch kennen.

  Er waren mooie prijzen te winnen, waaronder de CAT CAR van AREXX ENGINEERING. Een in Nederland ontwikkeld, met Micro:bit te programmeren robotje – Dè perfecte vervolgstap voor alle leerlingen die al gevorderd zijn met het oefenen van hun Scratch skills.

 • Gezocht: Samenwerking

  DOORONTWIKKELING SMART FACTORY
  Samen met een aantal HBO-studenten heeft AREXX Engineering een Smart Factory voor het techniekonderwijs ontwikkeld. Deze Smart Factory is in de basis af, we gaan nu verder met de tweede fase van de ontwikkeling.

  De factory werkt al in een eenvoudige opstelling en is programmeerbaar op gelijke wijze als Blockly, Scratch en Micro:bit. Dat wil zeggen, met een grafische software omgeving. Met slechts weinig kennis van programmeren kan de factory in deze basisopstelling al door de leerlingen worden geprogrammeerd. De bedoeling is dat leerlingen in bovenbouw PO/VO/VMBO/MBO kunnen gaan werken met dit project waarin ze een industriële omgeving kunnen simuleren.

  AREXX zou in deze tweede fase graag samen willen samenwerken met een ROC of bedrijfsopleiding waar studenten op MBO-niveau een studie industriële automatisering en robotica volgen.

 • Leuke techniekprojecten voor de Kerst!

  Op zoek naar een leuk techniekproject om samen met de leerlingen te doen richting de kerstvakantie en wat ze daarna ook nog mee naar huis mogen nemen?

  Vorig jaar een enorm succes, zowel bij jongens als meisjes. We brengen ze ook voor dit jaar graag alvast bij u onder de aandacht:
  · 3D mini-kerstboom, programmeerbaar met Micro:bit
  · 3D mini-kerstboom, introductie tot het solderen
  · Infinity Mirror
  · Magische LED-lamp